Škole za Afriku

„ Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja, nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta“. (R. Fulghum)

Sva djeca rađaju se s jednakim pravima, bez obzira na mjesto rođenja, boju kože, religiju i ostale karakteristike. Dječja prava djetetu osiguravaju mogućnost da dijete dosegne najviše što može. U ovoj pedagoškoj godini DV Velika prvi puta se uključio u međunarodni projekt „Škole za Afriku“. Ovaj projekt inicijativa je UNICEF-a kojoj je namjera promijeniti život djece diljem Afrike, a ove godine stvaraju se prilike za obrazovanje djece Etiopije.

Cilj projekta u dječjem vrtiću :

  • Razvijati svijest o važnosti obrazovanja i dostupnosti svoj djeci

 Osnovne zadaće:

  • Upoznavanje vlastite kulture, ali i drugih kultura
  • Upoznavanje i življenje dječjih prava
  • Razvijanje osjećaja sigurnosti, samopouzdanja i međusobnog povjerenja
  • Promicanje vrijednosti poput odgovornosti, pravednosti, solidarnosti te poštivanja različitosti
  • Razvijanje svijesti o pripadnosti zajednici i društvu
  • Razvijati senzibilitet za humanitarni rad i djelovanje 

Ovaj projekt obuhvaća odgojno-obrazovne te humanitarne aktivnosti. Kroz odgojno-obrazovne aktivnosti cilj je upoznati djecu s karakteristikama Afrike, načinom života te običajima tamošnjih stanovnika. Humanitarne aktivnosti su prikupljanje sredstava za pomoć djeci u određenoj afričkoj državi. Sakupljena sredstva se uplaćuju na račun UNICEF-a te su iskorištena za kupnju školske opreme i pribora djeci Afrike. 

Ponosni smo što ove godine i mi sudjelujemo u ovom projektu i što pomažemo u humanitarnom radu. Isto tako ponosni smo što odgajamo nove generacije humanitaraca velikog srca. 

 

Nema privitaka.