Dječji tjedan

Dragi roditelji, djeco i prijatelji iza nas je jedan od najvažnijih tjedana u našoj veseloj i dugoj pedagoškoj godini. Dječji tjedan koji je trajao od 3. do 7. listopada 2022. godine i ovog je puta prošao sa raznovrsnim, šarolikim i bogatim programom u našem vrtiću. Neka moto Dječjeg tjedna; „Ljubav djeci prije svega“ bude i ostane poticaj nama odraslima da je najvažnije da djeci u životu prvenstveno iskazujemo ljubav te budemo najbolji primjer kojeg će oni htjeti jednog dana slijediti.

Donosimo Vam osvrt, svega onoga što smo planirali, te u konačnici uspjeli i realizirati ovaj protekli tjedan.

Ponedjeljak, 03.10.

Djeca su u svim grupama razgovarala o dječjim pravima i obvezama, prijateljstvima i različitostima te su, potaknuta razgovorima, nacrtala i ispisala poruke pozitivne poruke o prijateljstvu, toleranciji, važnosti međusobnog pomaganja i sl.

Djeca su posjetila stadion NK Papuka te sudjelovala na predstavljanju NK Papuk.

Utorak, 04.10.

Naši predškolci su bili u posjetu općinskom načelniku Robertu Hofmanu gdje su imali priliku upoznati se s radom Općine i postaviti načelniku pitanja koja su ih zanimala.

Srijeda, 05.10.

Djeca su imala priliku vidjeti rad Veličkih mažoretkinja, koje su otplesale dva plesa i time predstavile svoje umijeće rada.

Nakon toga smo svi zajedno izašli oslikavati sa kredama pločnik ispred vrtića, koji je dobio novo ruho barem na kratko.

Četvrtak, 06.10.

Naši vrtićanci su otišli u posjet Reciklažom dvorištu gdje su imali priliku vidjeti kako se otpad razvrstava u različite kontejnere ovisno o vrsti materijala: staklo, plastika, papir, metal, drvo, električni otpad… Sav otpad bit će iskorišten i poslužit će za izradu novih predmeta što će uvelike doprinijeti očuvanju našeg okoliša.

Petak, 07.10.

U sportskoj dvorani OŠ I.G. Kovačić vrtićanci su prisustvovali predstavi u kojoj su ih neodoljivi junaci prirode – Pero, Vlatko i Šumski na zabavan način poučavali o zaštiti okoliša i zdravim životnim navikama.

Zadnji dan u našem tjednu obilježili smo tako da smo u zrak pustili 100 balona napunjenima sa helijem na kojima su sva djeca ispisali svoje poruke i želje. S tim događajem svečano smo obilježili zatvaranje ovog našeg Dječjeg tjedna.

Tijekom cijelog tjedna sudjelovali smo u humanitarnoj akciji prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga za oboljelu 23-godišnju Požežanku Martinu Šimić kojoj je hitno potrebna operacija. Zahvaljujemo svim našim roditeljima i djelatnicima koji su bili u mogućnosti pomoći.

Poruka koju želimo prenijeti je da djecu moramo paziti, voljeti i poštivati i ne smijemo nikada zaboraviti da našim primjerom, riječima i djelima odgajamo djecu danas kako bi postali dobri ljudi sutra.

 

Nema privitaka.